Geslaagde refit van de Tecla! - SRF Shipbuilding

13 juni 2022

Geslaagde refit van de Tecla!

De Tecla, een 107! jarige prachtige Haringlogger is in het afgelopen jaar volledig ge-refit op de SRF werf.

De Tecla

De Tecla is een voormalige Harlinglogger waarmee heden ten dagen unieke zeilreizen met gasten gemaakt wordt naar de meest afgelegen oorden, met als specialiteit de arctische en antarctische gebieden.

Voor meer informatie over de Tecla: https://www.tecla-sailing.com/

De refit

Na 107 jaar is gebleken dat een deel van de romp dermate aangetast was door de tand der tijds waardoor er een zeer grote refit nodig was om nogmaals 107 jaar verder te kunnen zeilen met dit fantastische schip.

Aan SRF Shipbuilding was de eer toebedeeld om deze refit uit te voeren.

Als eerste is de romp 3D ingemeten en op basis van die gegevens is er een snijpakket samengesteld en heeft SRF het complete middendeel van de romp gebouwd terwijl de Tecla nog onderweg was op één van haar bijzondere reizen.

Na het arriveren van de Tecla op de werf, is het schip “droog” gezet en zijn de sloopwerkzaamheden gestart, het slechte middendeel van de romp werd verwijderd en de nieuwe sectie geplaatst.

In de maanden daaropvolgend is het schip volledig van buiten en binnen opnieuw in de verf gezet, een compleet nieuw interieur ingetimmerd en de volledige technische installatie vernieuwd en daar waar nodig aangepast.

Afgelopen week hebben de keuringen door de klassenbureaus plaatsgevonden en deze heeft de Tecla glansrijk doorstaan. De Tecla is ondertussen begonnen aan haar eerste grote reis na deze immense refit en is onderweg naar IJsland waar haar gasten aan boord komen.

SRF Shipbuilding wenst de Tecla en haar bemanning een behouden vaart en fantastische avonturen toe!

© SRF Shipbuilding 2022. All Rights Reserved. Website development by Eenvoud.