Over SRF - SRF Shipbuilding

Over SRF

Het renoveren van schepen is één van onze passies. Door de jaren heen hebben wij al veel, in slechte staat verkerende casco’s op mogen bouwen tot gezonde schepen.

Dit altijd met respect en gevoel voor het karakter van het schip zodat de passende uitstraling behouden wordt. Naast complete restauraties voeren wij ook regelmatig deelrevisies uit.

SRF Toen

Het is 1975. Lex Tichelaar wil van zijn passie zijn beroep maken. Hij start daarom zijn eigen bedrijf dat gespecialiseerd is in het opknappen en renoveren van oude schepen. Als eigen baas kan hij volledig zelfstandig invulling geven aan zijn passie (lees missie): oude schepen zeker stellen voor de toekomst. Met een helder besef van wat klanten echt belangrijk vinden, begint hij zijn bedrijf vanaf een werkschip in Leeuwarden.

Om succesvol te worden is hij ervan overtuigd dat hij klanten het vertrouwen moet geven dat hij de klus kan klaren tegen een alleszins acceptabele prijs binnen de afgesproken tijd. Ondersteund door veel ervaring en vakkennis. Dat heeft gewerkt.

SRF nu

Inmiddels is Scheepsreparatie Friesland BV onder leiding van vijf vennoten uitgegroeid tot een internationaal bekende scheepswerf van ruim 16.500 m2 met alle essentiële faciliteiten voor hoogwaardige scheepsbouw, complete refits en vakkundige reparatie. In al ons denken en doen staat nog steeds de overtuiging van Lex centraal. En daar wijken we nooit van af. In recente klantonderzoeken komen steeds twee kernwaarden bovendrijven: vertrouwen en full service.

Voor SRF twee belangrijke pijlers van ons bestaansrecht.

Full Service

Hoewel SRF marktleider is in de chartervaart, hebben de brede ervaring en specifieke kennis ertoe geleid dat onze expertise is uitgebreid naar zeil- en motorjachten, het klassieke segment, beroepsvaartuigen en woonschepen.

En om aan de uiteenlopende verzoeken van onze klanten te kunnen voldoen is SRF uitgegroeid tot een full service-aanbieder. Wij kunnen de gehele ontwikkeling van uw schip voor onze rekening nemen. Van het eerste ruwe idee tot aan de oplevering van een volledig vaarklaar schip aan de trotse eigenaar.

U heeft dan altijd met één aanspreekpunt te maken, zodat planning, bouw, projectmanagement, techniek, financiële administratie en het beoogde kwaliteitsniveau niet in gevaar komen. Zo houden we alles in één hand. Dat maakt ons wendbaarder, flexibeler en efficiënter. Zo wilt u het.

Wilt u meer weten over wat wij zoal doen voor onze klanten? Schrijf u dan hier in voor de SRF Nieuwsbrief.

Virtuele tour

© SRF Shipbuilding 2022. All Rights Reserved. Website development by Eenvoud.